4,6 på Trustpilot
Sov bedre – Sengebutikkens store søvnguide

Sov bedre – Sengebutikkens store søvnguide

Har du søvnproblemer og vil du gerne hjælpes på vej mod at sove bedre og få en bedre søvn?

At få en god kvalitetssøvn er lige så vigtig for vores overlevelse og velbefindende som mad og vand. Men det er ikke ligeså let at opnå den perfekte søvn, som det er at lave en rugbrødsmad. Vi har samlet nogle gode råd, der kan hjælpe til en bedre søvn.

De mest populære søvntips

Skemalæg din søvn: Det er vigtigt at gå i seng på ca. det samme tidspunkt hver aften.. Også i weekenderne og i ferierne, selvom det kan være fristende at se et afsnit mere af din yndlingsserie.

Bevæg dig 20-30 minutter om dagen: Hvis du har siddet ned meget af dagen, kan det blive svært at falde i søvn om aftenen. Så sørg for at gå eller løb en tur eller prøv at cykle til og fra arbejde. Men undgå at træne lige før sengetid.

Prøv at undgå koffein og nikotin fra eftermiddagstid: Det kan også være en god idé at tage din sidste kop kaffe før kl 15, så koffeinet er helt ude af systemet, når du skal tælle får. Husk også at holde øje med, at der ikke er koffein i din aften-te.

Hvis du ikke kan falde i søvn, så skal du ikke blive liggende! Sæt dig og læs i en bog (måske en rigtig kedelig bog), skriv dine tanker ned i en dagbog, eller spis en banan!

Søvnklimaet i dit soveværelse er vigtigt, hvis du vil sove bedre

Soveværelset bør kun blive brugt til at sove. Undgå så vidt muligt at have telefonen eller computeren med i seng, undgå at have for stærke lys og hold rummet koldt. Der er dog nogle undtagelser.

Mange mennesker bliver beroliget, når de falder i søvn til støj, måske fra en serie du har set 1000 gange på Netflix, en afslappende podcast eller en app, der generer hvid støj. Så vågner du ikke af biler der dytter, eller overboere der har fået anlagt en bowlingbane på soveværelsesgulvet.

Andre lytter også til meditativt musik eller ASMR, der virker beroligende og kan afhjælpe stress og tankemylder. Det er helt op til dig at finde en balancegang, der fungerer.

Gør selvforkælelse til en del af din aftenrutine!

Hvis du vil have hjælp til at sove bedre, kan du fokusere mere på selvforkælelse. Hvis du i en periode er stresset på jobbet, er det særligt vigtigt, at du kommer helt ned i gear, inden du lægger dig under dynen. Tag et varmt beroligende bad, lyt til en god lydbog, lav en varm kop te eller koffeinfri kaffe eller lav et fodbad. Led tankerne væk på andre ting end hverdag, planlægning og rugbrød – de tjener dig ikke, når du skal sove.

En anden måde at få luksus og selvforkælelse ind i din aftenrutine, er at anskaffe dig en ordentlig seng at ligge i. Det kan forringe din søvnkvalitet, og gøre at du vågner op uoplagt og træt, hvis din seng eller madras ikke er tilpasset dine behov.

Mange bøvler med nakkespændinger eller rygsmerter efter en lang dag på arbejdet, og så er det vigtigt at din krop får den ultimative komfort, når du sover. Tjek vores store udvalg af senge, eller læs vores store sengeguide, der kan hjælpe dig med at finde den helt rette seng.

Kan du ikke sove? Husk pyt-knappen!

Du ligger søvnløs – klokken nærmer sig de 4 – du kan høre at folk så småt vågner og starter deres dag og bilerne summer på gaden. Her begynder mange at stresse og tankemylderet kommer for alvor frem. Og så kan det måske være behjælpeligt at huske sig selv på: Det er ikke jordens undergang. Ja, du kommer til at være træt dagen efter, men så er det ikke værre end det. Du skal nok komme igennem dagen, alligevel!

Vi håber at du kan bruge nogle af disse fif og gode råd til at sove bedre om natten. Sov godt!