Hvad er en elevationsseng og hvorfor vælge den?

Hvad er en elevationsseng og hvorfor vælge den?

En elevationsseng er groft sagt en seng som kan kører op og ned i hovedenden og i benenden. Elevationssenge er blevet meget populære og rigtig mange vælger i dag en elevationsseng når den gamle seng skal udskiftes. Priserne på elevationssenge er faldet støt gennem tiden, udvalget og dermed også konkurrencen på sengene er også blevet større, hvilket betyder at du i dag kan købe en forholdsvis billig elevationsseng men i en meget høj kvalitet sammenlignet med for bare 5-6 år siden.

Elevationssenge er behagelige og du kan indstille sengen præcis i den stilling du ønsker. I dag fås elevationssenge i mange kvaliteter og priserne afspejler ofte kvaliteten. En meget billig elevationsseng vil ofte enten bestå af billige madrasser eller billige senge elevations komponenter og nogle gange består sengene af begge dele. Hvis du leder efter billige elevationssenge som kan købes rundt omkring i især de store møbelvarehuse eller andre discountkæder, bør du sikre dig at madrassen er af en ordentlig kvalitet. Find en medarbejder i varehuset og stil spørgsmål til vedkommende, spørg ind til materialerne, hvor kommer det fra, hvad er det lavet af, er det syntetisk fremstillet og i så fald hvilke kemikalier er der i produktet. Vær især opmærksom på madrassen og topmadrassen, samt såkaldt “møbelstof”. Det er polstringen, betrækket, kernen og møbelstoffet du skal spørge ind til. f eks er møbelstof ikke altid rigtigt møbelstof, i så fald vil det være fremstillet af syntetisk rest skum og kemisk fremstillet laminat og ved hjælp af teknik og andre kemikalier får du skum lamineret møbelstof og betræk.

Et andet spørgsmål som du bør stille, da det er værd at vide inden du køber en måske lidt for billig elevationsseng er, polstringen på fjedrene i madrassen samt kernen i topmadrassen. Spørg ind til materialerne, tit og ofte er latexen et blandingsprodukt som desværre er syntetisk fremstillet. “Latexen” består så i virkeligheden kun af minimum 10 % latex og resten er billigt syntetisk skum og kemikalier. Spørg herefter ind til fjedrene hvilke fjedre er der i madrassen, hvordan er kvaliteten af fjedrene, bæreevnen, spørg hvilken fjedertype og hvilken hårdhed der vil passe til dig. Og hvor lang er levetiden samt hvor meget og hvad dækker garantien mod og i hvor lang tid. En ringe eller ligefrem dårlig kvalitets madras kan ødelægge hele den oplevelse som det burde være at have en elevationsseng.

Undersøg herefter selve elevationssengen, ramme, bund, lameller, og ikke mindst motor og ophæng. Spørg ind til materialerne og senge delene, hvordan er kvaliteten, hvor kommer det fra, hvem laver det, hvor længe holder det, og hvad dækker garantien egentlig på selve elevationssenge delene, og i hvor lang tid dækker den. De fleste billige elevationssenge består ofte af materialer og senge dele som fremstilles i Kina eller lignende steder. Kvaliteten og holdbarheden på flere af disse senge komponenter kan slet ikke måle sig med hvad de fleste af os trods alt forventer at levetid og holdbarhed skal være på en elevationsseng. Hvis det alligevel er prisen som er det afgørende for dig, så overvej i stedet en god continentalseng eller en af de andre lidt billigere senge modeller uden elevation. En alt for billig elevationsseng kan ende med at blive en dyr løsning for dig, hvis du allerede kort tid efter skal skifte madrasser på et sæt billige elevationssenge, eller hvis et ophæng går i stykker eller motoren pludselig ikke virker.